NEMO Science Museum en Formatique klaar voor live online events

Wij zijn super trots op de samenwerking tussen NEMO Science Museum en Formatique voor live online events!

Sinds vandaag is het mogelijk om online bijeenkomsten te organiseren vanuit NEMO Science Museum. Online video agency Formatique en NEMO zijn een samenwerking gestart om in te spelen op de toenemende vraag naar live online video events. Organisatoren kunnen de unieke locaties van NEMO inzetten voor allerlei virtual events en webinars.

 

ONLINE ALTERNATIEF

Nu bedrijven vanwege de overheidsmaatregelen zijn aangewezen op het organiseren van online events, is er gekeken naar wat wèl kan. Formatique en NEMO bieden online oplossingen aan, zodat evenementen gewoon doorgang kunnen vinden. “Door de maatregelen werden de afgelopen weken vele evenementen geannuleerd. We wilden onze klanten graag een innovatieve oplossing bieden als alternatief. Vaak is het wel mogelijk om een evenement (deels) online te laten doorgaan”, aldus Jeroen Klein Poelhuis, manager Service & Sales NEMO. “De samenwerking met Formatique maakt dit mogelijk. Bedrijven kunnen vanaf nu onze ruimtes gebruiken voor allerlei virtuele events en we sorteren ook vast voor op hybride events. Het moment dat we met 400 man weer bij elkaar komen in één ruimte zal nog even duren. Een combinatie van een selecte groep die fysiek aanwezig is en online deelnemers via een livestream, is dan een mooi alternatief.”

 

Vincent Drubbel - Managing Director Formatique: “We waren al met NEMO in gesprek over de inzet van video rondom tentoonstellingen en partnerevenementen. Door de nieuwe situatie kregen we veel vragen over het opzetten van virtual events en webinars. We hebben daarom besloten een gezamenlijke propositie in de markt te zetten.” De ervaring van Formatique in live en on-demand videoproducties en de event expertise van NEMO is een sterke combinatie voor het organiseren van live online events vanuit een unieke locatie. “We hebben bij het ontwikkelen van concepten letterlijk en figuurlijk alle ruimte voor zowel kleine als grote producties. Afhankelijk van je wensen helpen we je met het hele proces. Van het concept, de promotiecampagne en registratie vooraf, de online techniek en volledige live productie, tot on demand publicatie en follow up achteraf. Onze conceptuele en productionele kracht en de bijzondere NEMO locaties, bieden de mogelijkheid om maatwerk virtual events te organiseren,” aldus Vincent Drubbel.

 

DUURZAME EN INSPIRERENDE LOCATIES 

Steeds meer organisaties vinden het belangrijk om duurzaamheid ook bij de organisatie van evenementen terug te laten komen. NEMO verduurzaamt via LED verlichting, cradle-to-cradle materialen en het werken met lokale leveranciers. Daarnaast draagt ook het 1100 m² NEMO Natuurdak hier aan bij en biedt NEMO zelfs een biologisch catering aanbod.

Naast de zalen in NEMO Science Museum zelf, zijn er mogelijkheden voor events in de Studio op het Marineterrein en de verrassende ruimtes in het depot van NEMO, te Amsterdam-Noord. NEMO biedt zo diverse inspirerende ruimtes, die geschikt zijn om voldoende afstand van elkaar te houden en voldoen aan alle veiligheidsmaatregelen.

Deze nieuwe propositie biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld online trainingen, interviews, ronde tafel gesprekken of complete events.

Ga naar formatique.live voor meer informatie

 

© 2023 Formatique  Privacyverklaring

closefacebook-squarelinkedin-squareinstagrammenuchevron-down