North Star Workshop social lead gen

Amplitude organiseert gedurende het jaar in EMEA een serie North Star workshops. Dit zijn events door heel Europa, waar de doelgroep aan de hand van praktijk cases kennismaakt met de Amplitude visie en software.
Belangrijkste doelstelling van deze events is leadgen ten behoeve van new business development. Om deze workshops te promoten ontwikkelde Formatique een continue social video campagne.
De optimalisatie voor social bestaat uit: puur visuele storytelling door gebruik van motion graphics met bold teksten. Geen voiceover, want standaard staat audio op mute in de tijdlijn. 1:1 formaat video. Dit formaat toont groter in de tijdlijn, waardoor het meer de aandacht trekt. Dit levert aantoonbaar een hogere CTR op.
Localized CTA: Het verhaal over de workshops is generiek, want de inhoud van de workshops is per sessie vrijwel hetzelfde. Het einde van de video bevat een gelocaliseerde scène waarin het land, stad en datum van het betreffende event worden gecommuniceerd. Iedere gelocaliseerde video wordt getarget per land & doelgroep via sponsored content campagnes op LinkedIn verspreid. Daarnaast worden de video's door lokale/nationale Amplitude brand-ambassadors gepost.
De campagne heeft ervoor gezorgd dat alle workshops steeds kort na aankondiging volgeboekt zijn en dat op sommige locaties zelfs naar een grotere event ruimte opgeschaald moest worden.
Bijkomend voordeel is dat de dynamische, frisse animatie video's bijdragen aan de Amplitude brand perceptie.
Formatique bedacht het concept en produceerde deze video-serie van A tot Z.

Klant:
Amplitude
Topic:
Social lead generation
Resultaat
100% volgeboekte workshops
(hyper) targeted organisch en paid bereik in de product community
Betere commerciele opvolging door 'verlengen' van de events met pre en post video event comms
Gerelateerd werk
Geinspireerd?

Wil je meer informatie of heb je een uitdagende opdracht voor ons?

Neem contact met ons op!

Johan van Hasseltweg 43
1021 KN Amsterdam
Nederland

© 2023 Formatique  Privacyverklaring

closeflagenvelopemap-markersmartphonemenuchevron-down